Over MacPower

Over MacPower en mobiele weegtechniek

MacPower is opgericht in 2001 en is inmiddels één van de grootste leveranciers en producenten op het gebied van mobiele weegtechniek. Met het hoofdkantoor op een van de belangrijkste luchthavens van Europa (Schiphol Airport) en verschillende verkooppunten wereldwijd ligt MacPower perfect gesitueerd en is het gemakkelijk bereikbaar.

Sinds 1 februari 2010 is MacPower geïntegreerd in de S-P-S Group. De S-P-S Group kan met de integratie van MacPower een nog breder pakket aan haar klanten bieden waar het gaat om totaaloplossingen ten aanzien van vrachtsystemen, transportsystemen en loodsequipement.
De integratie van MacPower brengt de S-P-S Group jarenlange ervaring op het gebied van mobiele weegtechniek voor de interne transportmarkt, denk aan onder andere heftrucks, elektrische en handpalletwagens, vrachtwagens en weegplateaus. Het periodiek onderhoud, zoals kalibratie en ijken van de systemen evenals een 24-uursservicedienst, behoren tot de mogelijkheden

Onze Missie

Onze missie voor de komende jaren is door te groeien en het doorontwikkelen van onze mobiele weegtechniek onze klanten in staat te stellen hun logistieke processen efficiënter en goedkoper te maken, dankzij de informatie die zij verkrijgen via het weegsysteem.

Hoogwaardige kwaliteit

MacPower stelt zich ten doel via kwalitatief hoogwaardige producten en diensten een positief imago te creëren voor de mobiele weegtechniek in het algemeen en voor het merk MacPower in het bijzonder. Zou u desondanks niet tevreden zijn over uw MacPower weeginstrument, laat het ons dan weten. Dankzij uw feedback kunnen wij onze producten blijven verbeteren.

VLW WEEGINSTRUMENTEN

Weegapparatuur dient te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Metrologiewet. Daarnaast dient weegapparatuur die wordt toegepast in de gezondheidszorg en voor farmaceutische doeleinden te voldoen aan alle voorschriften die voortvloeien uit de richtlijn van de Europese Unie voor Niet Automatische Weeginstrumenten.

In verband met de Europese integratie worden de Europese richtlijnen geïmplementeerd in de nationale regelgeving. Zowel voor deze regelgeving als over de implementatie is intensief contact nodig tussen het bedrijfsleven en de overheid. De VLW is het platform voor dit overleg.

In overeenstemming met Europese richtlijnen

Voor de gebruiker van weeginstrumenten is het lidmaatschap van de leverancier van de organisatie VLW de garantie dat deze optimaal betrokken is bij de Europese regelgeving. Het betekent dat de weeginstrumenten worden ontwikkeld in overeenstemming met de Europese richtlijnen.
Eind 2006 is de MID (Measurement Instrument Directive) geïmplementeerd in de nationale regelgeving. Hierin worden de technische en specifieke eisen van zoveel mogelijk meetinstrumenten vastgelegd. Tegelijkertijd is in Nederland de herziene IJkwet, Metrologiewet genaamd, in werking getreden. Deze is aangepast aan de eisen zoals vermeld in de MID.

VLW weeginstrumenten, Lidmaatschap MacPower - Mobiele weegtechniek